Egyedi gravírozott ékszer - INGYEN GRAVÍROZÁS!

Kérdése van? Hívjon minket! +36304753442

Blog

A januári születéskő - a gránát

admin
A januári születéskő - a gránát

A január hónap születésköve a mély vörösben tündöklő gránát, a romantika és szenvedély köve.

A január születésköve a gránát.

A gránát születéskőhöz kapcsolódó tulajdonságok: oltalmazás, hit, szeretet, energia, lendület, életerő, élénkség, többre való törekvés.

A januárhoz a mély vörösben tündöklő gránát tartozik. Népszerűsége már az ókori Egyiptomban is tetten érhető, amikor a bizalom és barátság jeléül gránátot ajándékoztak egymásnak tehetős emberek.

A neve a latinból ered, a „granatus” szóból, amely egy gyümölcs neve és annak magvai igen hasonlítanak a gránát kövekre. Jelentése sötét vörös, mély vörös. Többféle színvariációban fellelhető, de a a legkedveltebb a sötét piros árnyalat.

A január az év kezdő hónapja, egy ciklikusság első hónapja. Ez a hónap az újrakezdést jelenti. Új motivációkra serkent, új célok jelennek meg. Nem véletlen, hogy a legtöbb fogadalom az évnek ebben az első hónapjában születik meg. A gránát a megújulás köve.

A januári születéskő ereje

A gránát komoly erővel bíró drágakő, amely megvédi tulajdonosát és segíti egyénisége  kibontakozását. Elűzi a rosszat, segít a rémálmok leküzdésében. Utat mutat, ha úgy érezzük, hogy elveszünk a mindennapok sötétjében. A gránát erőt ad és megnövelheti energiaszintünket. Zaklatott lelkekre nyugtatóan hat. Nehéz szituációkban segít utat találni, utazóknak biztonságérzetet nyújt. A középkorban az utazók szívesen hordtak maguknál gránátot - akkori nevén karbunkulust -, mert hitték, hogy irányt mutat nekik az éjszakában.  Növeli az ellenállóképességet, sőt állítólag az immunrendszerünkre is pozitívan hat.

A január szülöttjei komoly célokat tűznek ki maguk elé. Örömmel dolgoznak, hogy céljaikat elérjék. Érzékeny, kreatív emberek, szeretik a társaságot. A gránát embere rendkívül hűséges, lojális, de nem elvakultan szerető.

Nézze meg a gránát kristályköves nyakláncunkat!

Képek forrása: Pixabay