Egyedi gravírozott ékszer - INGYEN GRAVÍROZÁS!

Kérdése van? Hívjon minket! +36304753442

Blog

A február születésköve az ametiszt

Infinita Ékszer
A február születésköve az ametiszt

A február az ametiszt születéskő hónapja

A februári születéskő legendája

A február lila köve a bölcsességet jelképezi. A jelentése a görög „amethystos”= „nem részeg” szóból származik. A monda szerint neve a görög Dionüszoszhoz (a bor istenéhez) és Ametiszthez, egy fiatal leányhoz kötődik. A részeg isten megkörnyékezte a gyönyörű leányt, aki azonban ellenállt neki, ezért Dionüszosz haragjában fehér szoborrá változtatta. Dionüszosz később megbánta tettét, keserves könnyeket hullatott és kupájából véletlenül bort öntött a szoborra, amely ekkor azt a gyönyörű lila színt öltötte magára, amelyet ma is az ametiszt színével azonosítunk. Az ókori görögök az ametiszt drágakövet részegség ellen használták, nem véletlen, hogy az akkori kelyheik és kupáik gyakran ametiszttel voltak kirakva. 

Az ametiszt születéskő ereje

Királyi kő, az erő és szoros kötelékek jelképe. Sokáig csak királyok és nemesek viselhettek ametisztet.
Manapság már más tulajdonságokkal is felruházzák az ametiszt drágakövet. A mértékletesség mellett feszültségoldó hatással is bír. Az ametiszt nyugodtságot áraszt és irányt mutat stresszes és nehéz helyzetekben. Védelmező erőt is tulajdonítanak neki, amely segít átlendíteni minket nehéz helyzeteken. Segít önuralmunk megőrzésében és kapcsolataink ápolásában. Ez a születéskő yógyító hatással is bír, kisimítja és megnyugtatja a háborgó lelkeket. Elűzi a szomorúságot és gyászt, erősíti a képzelőerőt. Sokan a koncentráció és a materiális siker kövének is tartják.

Milyen tulajdonságokat erősítenek az ametiszt kövek?

Az ametiszt emberei intelligensek, szerények. Nyugodt természetükből adódóan gyakran álmodozók és gazdag spirituális síkon mozognak. Vannak álmaik, amelyekhez viszont makacsul tudnak ragaszkodni. Olykor a kalandvágy új utakra is terelheti őket.
Az ametiszt embere ugyanakkor kreatív is. A sok gondolkodás sok ötletet szülhet. Szeret egyedül lenni és tudja élvezni a magányt is. Olykor makacsok, nem térnek ki a viták elől, ám meggyőzhetőek és el tudják fogadni, ha nem nekik van igazuk.

Ha eredeti görög ametisztes ékszerrel nem is tudunk szolgálni, nálunk azért mégis találhat gyönyörű ametiszt születéskő ékszert, amely kiemelheti az Ön egyéniségét is.